Paardenparade langs Skippybol

img_0513-k

Voor kindercentrum Skippybol aan de Kennemerstraatweg 11A staat een kunstwerk van de Paardenparade. Wellicht leuke plek om de uitgezette fietsroute te starten met de kinderen. Deze route gaat langs 10 paarden. Bekijk ze allemaal en kies samen met de kinderen de leukte. Wij vinden dat het mooiste paard op een prachtige plek in Zuidschermer staat. Kunstenaar Patrick Bergsma heeft het model een compleet eigen interpretatie gegeven.

De folder van de route met beschrijvingen van de kunstpaarden, de kunstenaars, de historische verhalen rond de paarden in de regio en de route van de tien paarden kunt u op onze nieuwspagina downloaden www.rollebol.nl

De kunstroute Paardenparade loopt door het gebied Alkmaar (inclusief Schermer en Graft-De Rijp), Bergen en Heiloo en is via een uitgezette fietsroute te bewonderen.
Met de Paardenparade zijn bijzondere, verborgen plekken in de regio zichtbaar gemaakt door kunst te verbinden met de historie van Alkmaar, Bergen en Heiloo. De route van de Paardenparade neemt je mee langs cultuurhistorische plekken waar paarden een belangrijke rol speelden, zoals paardentrekschuiten, paardentrams en jaagpaden. Onderweg kom je tien levensgrote kunstpaarden tegen die zijn beschilderd of bewerkt door gevestigde en talentvolle startende professionele kunstenaars. Deze kunstpaarden vertellen op hun eigen verrassende wijze het verhaal van het verleden en het heden. Voormeer info zie www.paardenparade.nl

Paardenparade-routebeschrijving.pdfpaard-patrick

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding