Vijfde editie Alkmaar City Run by night uitverkocht!

– Inschrijven Rollebol Kids Run nog mogelijk –

De 8.500 startbewijzen voor de 5e Alkmaar City Run by night, zijn binnen drie dagen uitverkocht. De belangstelling voor de 5 en 10 km dwars door de  binnenstad van Alkmaar, was ook dit jaar enorm. Inschrijven is alleen nog mogelijk voor de Rollebol Kids Run 800 en 1.600 meter op www.alkmaarcityrun.nl.
Kinderen van Rollebol kindercentra kunnen op onze site inschrijven voor gratis deelname en een Rollebol running shirt!

Onder het recordaantal van 8.500 inschrijvingen bevinden zich naast de 1.500 deelnemers aan de Business Run 5 en 10 km ook ruim 1.300 leden van Le Champion, organisator van het evenement. De populairste afstand is net als vorig jaar de 10 km met ruim 5.000 inschrijvingen.

Ook dit jaar komen de meeste deelnemers, zowel individueel als bij de Business Run, uit Alkmaar zelf. Bij de individuele deelnemers ligt dit percentage op 32% en bij de Business Run zelfs op 62%. De Alkmaar City Run by night is daarnaast enorm populair bij de dames, maar liefst 53% van de deelnemers is vrouw. De gemiddelde leeftijd ligt op 37 jaar.

Inschrijven Rollebol Kids Run nog mogelijk
Voor de jongste deelnemers staat de Rollebol Kids Run 800 en 1.600 meter op het programma. Voor de Rollebol Kids Run is geen deelnemerslimiet ingesteld, inschrijven is nog mogelijk t/m 8 mei of op woensdagavond 24 mei. Alle kinderen lopen voor het goede doel Jeugdsportfonds Alkmaar. Deelnemers aan de 5 en 10 km konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het goede doel.

 

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding