Heel Holderdebolder bakt bij lekkere bakker Jos Rood

Lekkere feesttaart maken en koekjes bakken bij Jos Rood!

De kinderen van BSO Holderdebolder hebben deze Herfstvakantie een feestweek in verband met het 10 jarig bestaan van deze vestiging van Rollebol kindercentra in de Koornlaan 23 te Alkmaar bij basisschool De Kring.

De kinderen gingen vanuit Holderdebolder met de Rollebol busjes en de Stint naar bakkerij Jos Rood in Oudorp. Hier werden de kinderen door Ronald Zegers en zijn team aan de slag gezet. Ze mochten met vormpjes figuurtjes halen uit speculaas en vervolgens voorzien van amandelnootjes. Deze heerlijk koekjes werden vervolgens in de ovens gezet, natuurlijk met een naamkaartje erbij, zodat we straks ieder kind zijn of haar eigen gemaakte koekjes kunnen geven. Omdat het even duurt voordat de koekjes gebakken zijn, had Ronald een verrassing. De kinderen mochten helpen om de slagroomfeesttaart te maken. Hij vertelde in tussentijd veel over het bakkers vak en de kinderen leerde allerlei nieuwe woorden onder meer voor de bodem van de taart. De taart werd eerst vakkundig in drie lagen gesneden en daarna werd de eerste laag voorzien van jam. Vervolgens kwam er een laag met pudding en slagroom en daarna werd de taart afgestreken door Jos. Natuurlijk mochten de kinderen met een spatel de lagen keurig egaliseren en helpen met het versieren van de taart. Het mooiste kwam nog. De slagroomspuit werd gehanteerd en daar wist Ronald wel raad mee. Er kwamen zelfs echte aardbeien op de taart.

De kinderen vonden het prachtig om met zijn allen speculaaskoekjes te bakken en natuurlijk met de hulp van de bakker een mooie lekkere taart maken. Met een luid applaus bedankten we Jos Rood en zijn team, die ons wilde begeleiden met het maken van onze heerlijke feestelijke taart ter ere van 10 jaar Holderdebolder!! ’s Middags werden de speculaaskoekjes gebracht naar Holderdebolder , want die moesten eerst nog even afkoelen. De taart werd ook aangesneden en toen was het smullen. Wat een leuke activiteit voor de feestweek in deze Herfstvakantie.

 

Save

Save

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding