Feestelijke start samenwerking Bibliotheek Kennemerwaard en Rollebol kindercentra

Op woensdag 24 januari vindt om 09.00 uur de feestelijke aftrap plaats van het project ”BoekStart in een kinderopvang” bij Rollebol Kindercentra in Alkmaar.

Met het ondertekenen van het contract start een structurele samenwerking tussen beide instellingen met als doel het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen en ouders met jonge kinderen te laten genieten van een actuele collectie boeken.  

Feestelijke aftrap
Wethouder Elly Konijn van onderwijs en kinderopvang komt naar kinderdagverblijf Rollebol aan de Faktorij 129 en leest het bekroonde prentenboek van de Nationale Voorleesdagen voor, “Ssst! De tijger slaapt”. Daarna vindt de openingshandeling plaats. Als de contracten zijn getekend mogen de kinderen een cadeau (boek) uitpakken.

Boekstart in de kinderopvang
Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard zijn al actief op basisscholen in Alkmaar op het gebied van taal- en leesbevordering en mediawijsheid. Deze lijn wordt nu ook doorgezet op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard ondersteunen pedagogische medewerkers van de kinderdagverblijven op het gebied van taal- en andere leesbevorderingsactiviteiten.

Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Alkmaar.

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding