Dienstverlening

Dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang

Rollebol kindercentra verzorgt dagopvang voor 0 tot 4 jarigen, peuteropvang voor 2 tot 4 jarigen en buitenschoolse opvang voor 4 tot en met 12 jarigen.

Op deze website wordt een plattegrond weergegeven. Hierop kunt u zien waar de vestigingen van Rollebol zich bevinden in Alkmaar. Per locatie wordt beknopte informatie geboden wat de vestiging voor uw kind te bieden heeft. Tevens zijn de scholen opgenomen die in het verzorgingsgebied van de diverse locaties van Rollebol kindercentra vallen. Per school kunt u zien waar uw kind buitenschoolse opvang kan krijgen en of er TSO (tussenschoolse opvang) wordt geboden door SKO of te wel Schoolkinderopvang. Een locatie van Schoolkinderopvang heeft de naam van de school met daarvoor de afkorting SKO.

Kinderdagverblijf Rollebol met BSO Rollebol ligt langs het Molentochtpad aan het park De Groene Voet in Alkmaar Noord. Het adres is Faktorij 129, 1825 HC Alkmaar. Een kindveilige omgeving midden in het groen. Rondom het gebouw van dit kindercentrum bevindt zich een prachtige buitenruimte met veel speeltoestellen, waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

De dagopvang 0-4 jarigen heeft een horizontale groepsindeling en bestaat uit vier groepen; een babygroep, een dreumesgroep, een peutergroep en een drie-plusgroep.
We hebben bij de buitenschoolse opvang van BSO Rollebol gekozen voor een verticale indeling van de groepen. Op elke groep zitten kinderen van 4 t/m 12 jaar. BSO Rollebol bestaat uit twee verticale groepen met veel speelhoeken en thema’s. Alle groepen kijken uit op de tuin en hebben daar ook toegang toe middels openslaande deuren. De afgeschermde tuin is ingericht met diverse speeltoestellen afgestemd op de leeftijd van het kind. Voor de baby’s is er een aparte speelplek, waar zij ongestoord kunnen spelen.

Kindercentrum Olke Bolke is gevestigd in het gebouw van voormalige dansschool Verbiest aan de Oude Kanaaldijk 3 te Alkmaar. Dit is aangekocht en verbouwd tot kindercentrum voor 0-4 jarigen met plaats voor 96 kindplaatsen. Olke Bolke heeft 4 babygroepen van maximaal 8 baby’s en 4 verticale groepen van maximaal 16 kinderen. Er is een specifiek VVE programma om de kinderen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de gang naar de basisschool. De afkorting VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie. Kindercentrum Olke Bolke beschikt over een groot en veilig buitenterrein van maar liefst 1998m2 met leuke speeltoestellen gericht op de leeftijdsgroepen van de kinderen.

In het centrum van Alkmaar vindt u kindercentrum Skippybol met BSO Skippybol met professionele dienstverlening. Naast opvang 0-4 jarigen biedt dit kindercentrum ook opvang voor kinderen van 4-12 jaar met de buitenschoolse opvang. De locatie is in het centrum van Alkmaar aan de Kennemerstraatweg 11A tegenover de “Molen van Piet”. Het kindercentrum beschikt over een ruime binnen- en buitenruimte met een ruim speel- en opvangaanbod voor de kinderen. Door de centrale ligging is de locatie goed bereikbaar met zowel de auto, openbaar vervoer als fiets. Tevens beschikt de locatie over 14 parkeerplaatsen op eigen terrein bereikbaar via de ingang aan de Nieuwlandersingel.
Skippybol bevindt zich naast de school OBS De Kennemerpoort. Vanuit de school is via het schoolplein de BSO direct te bereiken. Een unieke locatie in het centrum van Alkmaar tussen statige monumentale herenhuizen en een stadstuin. Binnen is voor de bso-ers het Atrium ingericht met leuke speelplekken en volop thema’s.

Kindercentrum Stoombol is gevestigd in het centrum van de Spoorbuurt in hartje Alkmaar aan de Snaarmanslaan in het monumentale pand van Openbare basisschool voor Jenaplanonderwijs Bello. Een prachtig oud gebouw met een knusse en warme sfeer. Stoombol biedt naast dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. De dagopvang bestaat uit een verticale groep voor 0-4 jarigen, de peuteropvang is voor kinderen van 2-4 jarigen gedurende schoolweken en onder schooltijden, de buitenschoolse opvang biedt opvang voor kinderen vanaf 4 jaar voor en na schooltijd. 

Bij rkbs’t Baeken is BSO Bolleboos gevestigd met drie groepen. Rollebol is samen met rk basisschool ’t Baeken officieel erkende Brede School.

BSO Holderdebolder is gevestigd in het centrum van Alkmaar aan de Koornlaan in een geheel verbouwde vleugel bij basisschool de Kring. De kinderen hebben hier veel uitdagend speelmateriaal en er heerst een gezellige sfeer.

BSO Knikkebol is gelegen aan een groot schoolplein, dat verschillende speelmogelijkheden biedt.
Knikkebol bestaat uit drie verticale groepen, voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen hebben de tafelmomenten in hun stamgroep en hebben daarna een vrije keuze waar ze willen spelen. Het grote veld naast de Dependance wordt natuurlijk ook gebruikt, we gaan regelmatig met een groep kinderen onder begeleiding spelen op het veld.

De kinderen van BSO Knikkebol dependance hebben een prachtig sportveld voor de deur waar ze zich kunnen uitleven. Dit sportveld biedt veel mogelijkheden voor de kinderen om zich uit te leven met sport en spel. Het is een uitdaging voor de kinderen.

SportBSO Stuiterbol is gevestigd in Sportcomplex Oosterhout en heeft de beschikking over de sportzalen binnen en de buitenterreinen. Hier wordt buitenschoolse opvang verzorgd met een accent op sport, spel en bewegen.

ScoutingBSO KinderBolwerk is gevestigd in het gebouw van Scoutinggroep Graaf Daron. Het gebouw aan de Elgerweg 103 heet Kasteel Daron. Er worden naast de reguliere BSO ook activiteiten geboden op het gebied van scouting. Scouting geeft een apart accent aan deze opvang, maar voert zeker niet de boventoon.

BSO Bolschip is actief in rkbs De Gondelier en rkbs ’t Baeken 2  aan de Lombardijeweg in Alkmaar.
Deze compacte en gezellige buitenschoolse opvang heeft accommodatie in de school voor 20 kindplaatsen.
Er is veel interactie met BSO Bolleboos.

Peuteropvang Alkmaar met Voorschool is een alternatief voor de bekende peuterspeelzaal. Wij bieden hier kinderen van 2-4 jaar gelegenheid om met elkaar te spelen en uw kind krijgt een uitgekiend VVE programma om de start op de basisschool goed voor te bereiden. We werken hierbij nauw samen met de basisscholen. Er zijn vier vestigingen van POA, namelijk Peuteropvang Rollebol in De Mare/Daalmeer, Peuteropvang Stuiterbol in Alkmaar Zuid, Peuteropvang Holderdebolder en Stoombol in Alkmaar Centrum en Peuteropvang Knikkebol in de Huiswaard. Alle vestigingen hebben een gecertificeerde voorschool, waar ook kinderen terecht kunnen met een VVE-indicatie.

Bij de kinderdagverblijven en peuteropvang worden regelmatig uitstapjes georganiseerd.
Op alle BSO’s wordt een programma aangeboden met naschoolse activiteiten al dan niet in samenwerking met de deelnemende scholen, waarbij er volop aandacht is voor sport en spel en culturele bezigheden.

Rollebol kindercentra borgt kwaliteit op al haar vestigingen middels het RKS Rollebol kwaliteitssysteem en is voor de dienstverlening HKZ/ISO 9001 gecertificeerd.

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding