Organisatie Rollebol kindercentra

Dagopvang en buitenschoolse opvang (BSO)

Rollebol kindercentra verzorgt dagopvang voor 0-4 jarigen en buitenschoolse opvang voor 4-12 jarigen.

Onder “Locaties” staat een plattegrond weergegeven. Hierop kunt u zien waar de vestigingen van Rollebol zich bevinden in Alkmaar. Per locatie wordt beknopte informatie geboden wat de vestiging voor uw kind te bieden heeft. Tevens zijn de scholen opgenomen die in het verzorgingsgebied van de diverse locaties van Rollebol kindercentra vallen. Per school kunt u zien waar uw kind buitenschoolse opvang kan krijgen en of er TSO (tussenschoolse opvang) wordt geboden door SKO of te wel Schoolkinderopvang. Een locatie van Schoolkinderopvang heeft de naam van de school met daarvoor de afkorting SKO.

Kinderdagverblijf Rollebol met BSO Rollebol en ligt langs het Molentochtpad aan het park De Groene Voet in Alkmaar Noord. Een kindveilige omgeving midden in het groen. Rondom het gebouw van dit kindercentrum bevindt zich een prachtige buitenruimte met veel speeltoestellen, waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven. De dagopvang 0-4 jarigen heeft een horizontale groepsindeling en bestaat uit vier groepen; een babygroep, een dreumesgroep, een peutergroep en een drie-plusgroep. Rollebol kindercentra verzorgt tevens buitenschoolse opvang op verschillende locaties in Alkmaar, waarbij is gekozen voor een verticale indeling van de groepen. Op elke groep zitten kinderen van 4 t/m 12 jaar. BSO Rollebol bestaat uit twee verticale groepen met veel speelhoeken en thema’s. Alle groepen kijken uit op de tuin en hebben daartoe ook toegang middels openslaande deuren. De afgeschermde tuin is ingericht met diverse speeltoestellen en voor de baby’s is er een aparte speelplek, waar zij ongestoord kunnen spelen. Er zijn diverse speeltoestellen afgestemd op de leeftijd van het kind.

Kindercentrum Olke Bolke heeft een buitenspeelruimte van maar liefst 1998 m2. Binnen is er een leuke speelhal met electronisch twisterspel en een gezellige speelzolder met een uitdagend speeltoestel.

Kindercentrum Skippybol is in het centrum van Alkmaar en biedt opvang 0-4 jarigen en BSO.

Bij rkbs ’t Baeken is BSO Bolleboos gevestigd met twee groepen. Rollebol vormt samen met rk basisschool ’t Baeken een Integraal Kindcentrum (IKC).

BSO Holderdebolder is gelegen in een eigen compleet verbouwde vleugel van een prachtig schoolgebouw midden in het centrum van Alkmaar.  Een monumentaal pand. Deze BSO is voornamelijk gericht op cultuur.De kinderen hebben hier veel uitdagend speelmateriaal en er heerst een gezellige sfeer.

De kinderen van BSO Knikkebol hebben een prachtig sportveld ter beschikking, waar ze zich kunnen uitleven. Dit sportveld biedt veel mogelijkheden voor de kinderen met sport en spel. Het is een uitdaging voor de kinderen.

SportBSO Stuiterbol is gevestigd in Sportcomplex Oosterhout en heeft de beschikking over de sportzalen binnen en de buitenterreinen. Hier wordt buitenschoolse opvang verzorgd met een accent op sport, spel en bewegen.

ScoutingBSO KinderBolwerk ligt in een natuurgebied aan de Oudieplas. Kinderen kunnen hier heerlijk ravotten.

BSO Stoombol is gevestigd in openbare basisschool voor Jenaplanonderwijs Bello in de spoorbuurt van Alkmaar.

Op alle BSO’s worden naschoolse activiteiten georganiseerd, waarbij er volop aandacht is voor sport en spel en culturele bezigheden.

In het centrum van Alkmaar is de Centrale Administratie van Rollebol kindercentra is te vinden op de Kennemerstraatweg 1 te Alkmaar. U kunt parkeren in de Singelgarage of bij kindercentrum Skippybol.

Rollebol kindercentra heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is HKZ/ISO 9001 gecertificeerd (m.u.v. de recent gestarte POA en BSO Stoombol en BSO Knikkebol Regenboog Tochtwaard, deze vestigingen gaan binnenkort het certificaat verwerven).

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding