Tennislessen

Tennislessen bij de BSO’s van Rollebol kindercentra

Rollebol kindercentra wil kinderen de mogelijkheid bieden om de diverse takken van sport via de buitenschoolse opvang te ontdekken. Het aanbieden van uitdagende binnen-en buitenactiviteiten heeft effect op het beweeggedrag van kinderen. Rollebol kindercentra is daarom nu ook gestart met het aanbieden van tennislessen bij de buitenschoolse opvang in Alkmaar.

Op de tennisvelden wordt de kinderen onder leiding van een ervaren instructeur, de fijne kneepjes van het tennissen bijgebracht. Sommige kinderen hebben echt goed gevoel voor deze sport en laten zien, dat zij al over een prima forehand en backhand beschikken. Direct de juiste houding aanleren is echter van belang.

Samenwerking met Tennisschool De Kloek
Rollebol kindercentra bouwt niet aan kwaliteit van de dienstverlening maar bouwt die ook uit. Met “Tennisschool De Kloek / Van Gelderen Tennis Academy” hebben wij een samenwerkingsverband. De kinderen worden onder begeleiding van onze pedagogisch medewerksters naar TC Alkmaar gebracht en krijgen les van een gekwalificeerde sport- en tennisleraar. De lessen volgen de aanpak van Tenniskids, dit is een programma van de KNLTB waarbij kinderen worden gestimuleerd te gaan tennissen met aangepaste materialen en veldjes.

Voor tennisrackets en ballen wordt gezorgd. Wel fijn is als de kinderen geschikte schoenen dragen, dus soepel en met weinig profiel om het gravel niet te beschadigen. Voorwaarde is wél dat uw kind op de dagen dat er tennisles wordt gegeven ook opvang heeft bij een van de vestigingen van Rollebol kindercentra. Natuurlijk is het mogelijk om van dag te wisselen of de opvang uit te breiden, indien er voldoende plaats is. Vervoer vanuit de opvanglocatie van uw kind naar en van de tennisles wordt door ons verzorgd.

Tenniskids, een korte introductie
Met Tenniskids creëren we een omgeving waarin de kinderen zich sportief ontwikkelen. Het gaat om het plezier dat kinderen met tennis beleven. De lessen worden gegeven door een ervaren instructeur waarbij onze pedagogisch medewerksters ondersteuning bieden. Zo proberen zij op een prettige manier bij te dragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden die de kinderen moeten ontwikkelen op het gebied van sport. Denk hierbij aan zaken zoals omgaan met winst en verlies, doorzettingsvermogen maar ook aan het helpen van het kind bij het oefenen van technische vaardigheden.

Waarom Tenniskids?
Kinderen, die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het grootse deel van de tijd bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend tennisprogramma, dat speciaal is ontworpen voor kinderen biedt de mogelijkheid om tennis op een ´toffe´ manier te leren. Tennis wordt dan met name fun!

Kinderen leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw in de verschillende fases maken dat de kinderen worden uitgedaagd en geprikkeld om zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters.

Wat kun je als ouders doen?
Ouders kunnen hun kinderen helpen in de sportontwikkeling.

  • Belangrijk is dat kinderen plezier hebben in tennis. Laat daarom uw kinderen bij het vrij tennissen in de juiste fase met de juiste ballen en een geschikt racket spelen. Op die manier is het kind het best in staat de geleerde vaardigheden toe te passen en nieuwe vaardigheden zich eigen te maken.
  • Ga af en toe met uw kind tennissen en wees positief over de verrichtingen van het kind.
  • Stimuleer de deelname aan clubactiviteiten. Deze zijn leuk en leerzaam.
  • Leer de regels en de puntentelling van de fase waarin het kind zit.
  • Leer het kind zich sportief te gedragen en respect te hebben voor de tegenstander. Dus waardering tonen voor mooie punten van de tegenstander.
  • Op schoolpleinen, tegen muren, in de tuin of op de oprit, overal kun je tennissen. Stimuleer kinderen ook op straat te tennissen, want dit zijn ideale omstandigheden om het te leren.

Persoonlijke ontwikkeling
Het is van belang om tennis al vanaf 4 jarige leeftijd te stimuleren.

Tennis is een perfecte sport voor persoonlijke ontwikkeling. Bij aanvang van het leren tennissen is dit de ontwikkeling van coördinatie vermogen, timing, balans en beweging. Wanneer de geoefende tennisser ook nog wordt geconfronteerd met de mogelijkheden in techniek, conditie, tactiek, strategie en mentale eigenschappen, dan mag je stellen dat tennis de ideale sport is voor persoonlijke ontwikkeling.

Achterliggende motieven om te tennissen zijn spelplezier, beleving, sociale interactie en gezondheid. Deze prachtige sport, die de moeite waard is om goed te leren, vinden Vincent en Eddo van Gelderen instructeurs bij Tennisschool de Kloek. Vincent en Eddo zijn echte tennisliefhebbers, die graag als ambassadeurs van de tennissport optreden.

Interesse?
Heeft u interesse om uw kind op deze manier kennis te laten maken met de tennissport? Neem dan contact op met onze centrale administratie of meld uw kind aan via het inschrijfformulier op onze site.

U krijgt dan van alles te horen over het programma, het rooster en de tarieven.

U kunt ook een kijkje nemen op de site www.tennisschooldekloek.nl voor meer informatie over Tenniskids.

Save

Save

Save

Save

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding