Yogalessen voor peuters en bij de BSO’s van Rollebol kindercentra

Rollebol kindercentra wil kinderen de mogelijkheid bieden om de diverse takken van sport te ontdekken. Het aanbieden van uitdagende binnen-en buitenactiviteiten heeft effect op het beweeggedrag van kinderen. Rollebol kindercentra is daarom nu ook gestart met het aanbieden van yogalessen bij de dagopvang en buitenschoolse opvang in Alkmaar.

Samenwerking met De Yogawereld
Rollebol kindercentra bouwt niet aan kwaliteit van de dienstverlening maar bouwt die ook uit. Met “De Yogawereld” hebben wij een samenwerkingsverband. De kinderen blijven onder begeleiding van onze pedagogisch medewerksters en krijgen les van een gekwalificeerde leraar.

Kinderen houden van bewegen, zijn speels en fantasierijk. Zeker in de tijd waarin we nu leven wordt er veel van kinderen gevraagd, zowel binnen school als daarbuiten. Presteren is een belangrijk iets en kan soms veel spanning opleveren voor kinderen. Daarnaast komen ook kinderen in aanraking met veel prikkels en indrukken van buitenaf.

Op die momenten is het fijn om te kunnen vertrouwen op je eigen lichaam, je eigen gevoel en kracht. Kinderyoga helpt kinderen hiermee in contact te komen, doordat verschillende zintuigen worden aangesproken en de yogahoudingen hen helpen bij het leren kennen van hun eigen lichaam. Een waardevolle basis voor de rest van het leven, daarom is kinderyoga eigenlijk voor ieder mensenkind een must!

Op een speelse manier worden kinderen in de les uitgenodigd om te mediteren, yogahoudingen uit te voeren, samen te bewegen met andere kinderen en te ervaren hoe het is om stil te zijn. Iedere kinderyogales heeft een ander thema dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Een mooie ervaring wanneer je nog jong bent die je de rest van je leven meeneemt!

Interesse?
Heeft u interesse om uw kind op deze manier kennis te laten maken met Yoga? Neem dan contact op met onze centrale administratie of meld uw kind aan via het inschrijfformulier op onze site.

U krijgt dan van alles te horen over het programma, het rooster en de tarieven.

U kunt ook een kijkje nemen op de site van De Yogawereld voor meer informatie over Kinderyoga.

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding