Peuteropvang Alkmaar

Wat maakt Peuteropvang Alkmaar zo uniek?

Bij Rollebol kindercentra in Alkmaar kunt u uw kind gebruik laten maken van de peuteropvang met voorschool (VVE). Hiervoor zijn speciale groepen ingericht. Peuteropvang is ontwikkelingsgerichte opvang voor peuters en we gaan hierbij verder dan de aanpak en uitgangspunten van het peuterspeelzaalwerk. U kunt ook vaker dan 2 keer per week gebruik maken van Peuteropvang en u kunt profiteren van subsidie van de gemeente Alkmaar of kinderopvangtoeslag, afhankelijk van uw situatie.

Ook bij de kinderdagverblijven van Rollebol kindercentra wordt VVE (voor- en vroegschoolse educatie) geboden. Dat is handig als u bijvoorbeeld behoefte hebt aan dagopvang.  We gebruiken bij onze Voorscholen van kinderdagverblijf Rollebol, Olke Bolke en Skippybol een gecertificeerde methode.

Peuteropvang Alkmaar heeft de volgende vestigingen met voorschool:

  • Peuteropvang Rollebol
  • Peuteropvang Knikkebol
  • Peuteropvang Holderdebolder
  • Peuteropvang Stuiterbol
  • Peuteropvang Stoombol

Bij de Peuteropvang wordt niet alleen gespeeld, maar ook wordt er VVE (vroeg-, en voorschoolse educatie) aangeboden. Er is plaats voor een groep met maximaal 16 kinderen met dan altijd minimaal twee gediplomeerde pedagogisch medewerksters. Kinderen kunnen 2, 3 of 4 keer per week komen. Uw kind wordt optimaal voorbereid op de gang naar school met een erkend programma in nauwe samenwerking met de basisschool.

Kinderopvangtoeslag
U krijgt de keus uit 5 ochtenden. Afname wordt vastgelegd in een contract, dat door beide partijen (aanbieder en afnemer) wordt ondertekend. U gaat een vast uurtarief betalen. De kosten voor Peuteropvang zijn inkomensafhankelijk. Als u dat wenst regelen wij voor u de aanvraag kinderopvangtoeslag en ontvangt u alleen een factuur voor de resterende ouderbijdrage.

U komt voor kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang in aanmerking als u tweeverdiener bent of een alleenstaande werkende ouder.

Kinderen met VE-indicatie
Rollebol kindercentra biedt VVE aan alle peuters, niet alleen kinderen met een VE-indicatie.
Kinderen met VE-indicatie kunnen terecht bij al onze peuteropvang locaties.
Vraag gerust bij onze centrale administratie na wat uw ouderbijdrage wordt voor uw situatie via tel: 072 566 9028 of e-mail:  info@rollebol.nl

Aanmelden & Informatie
Wilt u zich aanmelden voor Peuteropvang? Gebruik dan het inschrijfformulier of meldt u telefonisch aan bij onze centrale administratie van Rollebol kindercentra via 072 5669028. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor meer informatie over Peuteropvang Alkmaar of over de andere vormen van opvang die wij bieden. Wilt u eens een kijkje nemen? Dan kunt u contact opnemen om een afspraak te maken. Onze locatiemanager maakt graag tijd voor u vrij voor een rondleiding.

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding