Wat maakt SportBSO Stuiterbol zo uniek?

De opvang van de jongste kinderen vindt plaats in een eigen groepsruimte binnen de accommodatie van Sportcomplex Oosterhout. De wat oudere kinderen maken gebruik van ruimten van het sportcomplex die we in gemeenschappelijk gebruik hebben met de sportverenigingen. BSO Stuiterbol  heeft 5 ruime groepen voor maximaal 22 kinderen. Er wordt gewerkt met twee leeftijdsgroepen namelijk de Stuitertjes groep 4-6 jaar en de Sporters groep 6 jaar en ouder.
SportBSO Stuiterbol is bestemd voor kinderen van omliggende scholen in Alkmaar.

Voor wie?
Sport BSO Stuiterbol is voor kinderen vanaf 4 jaar en eindigt zodra uw kind de basisschool verlaat. Vanzelfsprekend is het belangrijkste argument om voor deze vorm van buitenschoolse opvang (BSO) te kiezen het feit dat uw kind er zelf zin in heeft om naar deze sportieve BSO te gaan. Het enige dat wij vragen is inzet, enthousiasme en een sportief outfit. Uw kind kan best eens aangeven dat het die dag niet mee wil doen met het sport- of spelaanbod, maar alles speelt zich wel af rond het sportieve aanbod van die middag.

Begeleiding
De groepsleiding van de Sport BSO werkt vanuit het pedagogische beleid, waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat in combinatie met het bezig zijn met sport. Wij verzorgen buitenschoolse opvang door middel van sport en spel, waarin de kinderen kennis maken met diverse sporten. Het is belangrijk om plezier te krijgen in bewegen. Kinderen worden gestimuleerd en zullen met het uitoefenen van sportactiviteiten groeien in de sociale omgang. We zien dat het mentale en fysieke zelfbeeld bij kinderen wordt ontwikkeld naarmate ze zich intensiever bezighouden op het gebied van sport.
Het grote verschil tussen een sportvereniging en de Sport BSO is dat bij sportverenigingen de focus meer ligt op het sporten en de sportprestatie. Er wordt gezorgd voor een goede ontwikkeling in de sport. De sport zelf is dus het doel. Bij de Sport BSO wordt de sport gebruikt om het kind zich te laten ontwikkelen in zijn of haar sociaal en motorisch functioneren. Hiervoor kunnen wij ook een sportadvies voor uw kind geven als u dat zou willen.

Sport is bij ons het middel om plezier te hebben, je te ontwikkelen en misschien wel verborgen talenten te ontdekken!

Onze groepsleiding is vanzelfsprekend geschoold om kinderen te begeleiden in sport en spel. Hier hoort een vakopleiding in sport, aangevuld met BHV, kinder EHBO en natuurlijk een gedegen pedagogische achtergrond en ervaring bij. Afgestemd op het aantal kinderen zijn er altijd voldoende pedagogisch medewerksters aanwezig.

Aanmelden & Informatie
Wilt u zich aanmelden voor buitenschoolse opvang bij SportBSO Stuiterbol? Gebruik dan het inschrijfformulier of meldt u telefonisch aan bij onze centrale administratie van Rollebol kindercentra via 072 5669028. Ook kunt u hier meer informatie aanvragen over de andere vormen van opvang die wij bieden.

Als u een vrijblijvend kijkje wilt nemen op een van onze vestigingen is dat natuurlijk mogelijk. Maak daarvoor een afspraak via de centrale administratie met een van onze hoofdleidsters. Zij leiden u graag rond.

 

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding