Opvang bij BSO Bolschip

Wat maakt BSO Rollebol zo uniek?

BSO Bolschip is een vestiging van Rollebol kindercentra en is gesitueerd in het schoolgebouw van basisschool De Gondelier en ’t Baeken 2 aan de Lombardijeweg 50, 1827 CC Alkmaar.
BSO Bolschip biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van basisschool De Gondelier en ’t Baeken 2, maar ook kinderen van andere scholen in Alkmaar Noord kunnen gebruik maken van deze leuke accommodatie. De naam van de school en de BSO houdt verband met de straatnamen in onze wijk. De straatnamen verwijzen naar landstreken in Italië en Europese hoofdsteden. We zorgen er bij BSO Bolschip voor dat de kinderen elke dag met plezier naar de opvang gaan en daarbij veel uitdaging ondervinden om te leren. Er is veel samenwerking met de leerkrachten op school. We zorgen dagelijks voor een goede en veilige sfeer. We benadrukken, dat ieder kind uniek is op zijn of haar manier. Alle kinderen zijn bijzonder, maar gelijkwaardig tegelijk. Wij hechten veel waarde aan een duidelijke structuur in onze dagelijkse gang van zaken. Binnen deze structuur proberen wij veel ruimte en aandacht te geven aan elk kind.

BSO Bolleboos bestaat uit een gezellige groep. De groep is ingericht met een aparte ‘rusthoek’. In deze afgeschermde hoek kunnen de kinderen lekker uitrusten, een boekje lezen of activiteiten doen zoals tekenen of knutselen. Er zijn meerdere speelhoeken en hier kunnen de kinderen ook met constructiemateriaal aan de slag of een gezelschapsspelletje spelen.

De buitenruimte wordt gedeeld met de school. Ook hier kunnen de kinderen gebruik maken van alle voorzieningen die de school biedt waaronder buitenspeelgoed en speeltoestellen. Naschoolse activiteiten worden in samenspraak met de school verzorgd.

 

BSO Bolschip
Lombardijeweg 50,
1827 CC Alkmaar
t:  072 7600062
e: info@bolschip.nl
i:  www.bolschip.nl

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding