Kindercentrum Bolleboos

Contact

U kunt kindercentrum Bolleboos telefonisch bereiken via onderstaand telefoonnummer, of via de centrale administratie op 072 - 566 90 28
072 - 562 73 17
Vorige slide
Volgende slide

Rondleiding

Kom gerust eens kijken en kennismaken met ons. Wilt u graag onze vestigingen van binnen zien? Vul hieronder uw gegevens in voor het maken van een afspraak voor een rondleiding of neem contact op met onze Centrale administratie 072 - 566 90 28
Aanvraag rondleiding

Over kindercentrum Bolleboos

Kindercentrum Bolleboos biedt peuteropvang en buitenschoolse opvang aan kinderen van 2 t/m 12 jaar. Bolleboos is gesitueerd in het schoolgebouw van basisschool ’t Baeken aan de Faktorij in Alkmaar Noord. Deze school ligt naast kinderdagverblijf en BSO Rollebol. Samen vormen zij IKC ’t Baeken – Rollebol. IKC staat voor Integraal kindcentrum. Hiermee biedt het IKC opvang en onderwijs onder één dak. De kinderen zijn de hele dag op één vertrouwde plek. Ze zien dezelfde gezichten, waardoor ze zich er sneller thuis voelen. Er is een intensieve samenwerking tussen school en kinderopvang. En dat komt de ontwikkeling van het kind weer ten goede.

Kindercentrum Bolleboos biedt peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang aan kinderen van basisschool ‘t Baeken, maar ook kinderen van andere scholen in Alkmaar Noord kunnen gebruik maken van deze leuke locatie.

Kindercentrum Bolleboos biedt

Wat maakt Kindercentrum Bolleboos uniek?

BSO Bolleboos bestaat uit vier gezellige groepen. Elke groep heeft een eigentijdse inrichting passend bij de leeftijd van de kinderen. Er is aparte ‘rusthoek’. In deze afgeschermde hoek kunnen de kinderen lekker uitrusten of een boekje lezen. Op de groep vinden activiteiten plaats zoals tekenen, knutselen of spelen in een van de speelhoeken. Ook kunnen de kinderen met constructiemateriaal aan de slag of een gezelschapsspelletje spelen.

De peuteropvang met VVE biedt opvang aan 16 peuter van 2 tot 4 jaar. Deze groep is tevens gevestigd in de basisschool en biedt mede daardoor een fijne overgang naar de basisschool.

De buitenruimte wordt gedeeld met de school. Ook hier kunnen de kinderen gebruik maken van alle voorzieningen die de school biedt waaronder buitenspeelgoed en speeltoestellen.
Naast Bolleboos zijn speelvelden van het park De Groene voet, waar kan worden gevliegerd, gebald of lekker geklommen. Kinderen kunnen tevens gebruik maken van de speeltuin ’t Span. Naschoolse activiteiten worden in samenspraak met de school verzorgd.

BSO is buitenschoolse opvang en bestaat uit VSO voorschoolse opvang en NSO naschoolse opvang. U bent vrij om zelf combinaties van VSO en NSO samen te stellen per dag. Ook kunt u kiezen voor vakantieopvang en/of opvang op lesroostervrije dagen.

Thema BSO

Op de BSO worden na het tafelmoment activiteiten aangeboden. Om deze activiteiten zo uitdagend mogelijk te maken bieden wij themagerichte activiteiten aan in de leeftijdscategorieën 4+, 6+ en 8+. Wij willen kinderen met een uitdagend dagprogramma, persoonlijke aandacht en variatie in activiteiten de kans geven om te groeien. Roulerend komen de hoofd thema’s in een vier wekelijkse cyclus aan bod.

Met de verschillende thema’s willen wij de brede ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Sport en spel is een dagelijks terugkerend thema, omdat wij bewegen een belangrijk aspect vinden binnen de ontwikkeling van een kind. Daarom zal dit onderdeel dagelijks deel uitmaken van het programma op de BSO.

Uw kind aanmelden bij kindercentrum Bolleboos?

Vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan. Vragen? Wij helpen u graag!

Kindercentrum Bolleboos
Faktorij 123
1825 HC Alkmaar
072 – 5627317

LRK nummer
POA
BSO 102219138