BSO Bolschip

Contact

U kunt BSO Bolschip telefonisch bereiken via onderstaand telefoonnummer, of via de centrale administratie op 072 - 566 90 28
072 - 760 00 62
Vorige slide
Volgende slide

Rondleiding

Kom gerust eens kijken en kennismaken met ons. Wilt u graag onze vestigingen van binnen zien? Vul hieronder uw gegevens in voor het maken van een afspraak voor een rondleiding of neem contact op met onze Centrale administratie 072 - 566 90 28
Aanvraag rondleiding

Over BSO Bolschip

BSO Bolschip is gevestigd in rk basisschool ’t Baeken 2 aan de Lombardijeweg in Alkmaar. Deze compacte en gezellige buitenschoolse opvang heeft accommodatie in de school voor 20 kinderen. De groep wordt begeleid door twee pedagogisch medewerkers.

BSO Bolschip is gevestigd in IKC Baeken-Rollebol, waarmee goede afstemming over uw kind is. Hiermee wordt opvang en onderwijs onder één dak geboden. De kinderen zijn de hele dag op één vertrouwde plek. Ze zien dezelfde gezichten, waardoor ze zich er sneller thuis voelen. Er is een intensieve samenwerking tussen school en kinderopvang. En dat komt de ontwikkeling van het kind weer ten goede.

Kindercentrum Bolschip biedt

De kinderen worden door onze pedagogisch medewerkers naar school gebracht en van school gehaald, lopend of met onze eigen auto’s. Op de BSO wordt eerst gezamenlijk wat gedronken en gegeten en de kinderen kunnen vertellen wat ze op school gedaan of beleefd hebben. Dagelijks worden er door de pedagogisch medewerk(st)ers één of meerdere activiteiten aangeboden, maar lekker vrij spelen of met een boek op de bank mag ook. Ook worden activiteiten aangeboden in samenwerking met de school.
In de schoolvakanties worden er regelmatig uitstapjes gemaakt of activiteiten gepland buiten de accommodatie.

Voor de kinderen beschikt BSO Bolschip over een op de leeftijd van de kinderen passend ingericht buitenspeelruimte. Aan de voorzijde van BSO is een speelplein, daarnaast wordt gebruik gemaakt van de gymzaal voor leuke activiteiten binnen.
BSO Bolschip biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van basisschool ’t Baeken en Liereland, maar ook kinderen van andere scholen in Alkmaar noord kunnen gebruik maken van deze leuke BSO.

Bolschip

Soorten opvang

BSO is buitenschoolse opvang is geopend van 07.00 uur tot 19.00en bestaat uit  voorschoolse opvang (VSO) en naschoolse opvang (NSO). U bent vrij om zelf combinaties van VSO en NSO samen te stellen per dag. Ook kunt u kiezen voor vakantieopvang en/of opvang op lesroostervrije dagen.

Thema BSO

Op de BSO worden na het tafelmoment activiteiten aangeboden. Om deze activiteiten zo uitdagend mogelijk te maken bieden wij themagerichte activiteiten aan in de leeftijdscategorieën 4+, 6+ en 8+. Wij willen kinderen met een uitdagend dagprogramma, persoonlijke aandacht en variatie in activiteiten de kans geven om te groeien. Roulerend komen de hoofd thema’s in een vier wekelijkse cyclus aan bod.

Met de verschillende thema’s willen wij de brede ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Sport en spel is een dagelijks terugkerend thema, omdat wij bewegen een belangrijk aspect vinden binnen de ontwikkeling van een kind. Daarom zal dit onderdeel dagelijks deel uitmaken van het programma op de BSO.

Uw kind aanmelden bij Bolschip?

Vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan. Vragen? Wij helpen u graag!

BSO Bolschip
Lombardijeweg 50
1827 CC Alkmaar
072 – 760 00 62

LRK nummer: 215199558