BSO Knikkebol dependance Durf!

Contact

U kunt BSO Knikkebol dependance Durf! telefonisch bereiken via onderstaand telefoonnummer, of via de centrale administratie op 072 - 566 90 28
072 - 760 00 69
Vorige slide
Volgende slide

Rondleiding

Kom gerust eens kijken en kennismaken met ons. Wilt u graag onze vestigingen van binnen zien? Vul hieronder uw gegevens in voor het maken van een afspraak voor een rondleiding of neem contact op met onze Centrale administratie 072 - 566 90 28
Aanvraag rondleiding

Over BSO Knikkebol dependance Durf!

Kindercentrum Knikkebol in de Huiswaard is gevestigd aan de Drechterwaard 9 naast Obs Jules Verne. Op deze locatie wordt peuteropvang en buitenschoolse opvang geboden. Daarnaast zijn er twee dependance locaties van BSO Knikkebol; in pcbs Durf! Tochtwaard en RK basisschool Regenboog Tochtwaard.

Er zijn verdeeld over de hoofdvestiging en de twee dependances zes groepsruimten voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Kindercentrum Knikkebol is voornamelijk bedoeld voor kinderen van pcbs Durf!, rkbs Regenboog Tochtwaard en obs Jules Verne. Met deze scholen wordt een gezamenlijk programma met naschoolse activiteiten georganiseerd. Daarnaast biedt kindercentrum Knikkebol peuteropvang voor kinderen van 2 – 4 jaar.

BSO Knikkebol dependance Durf biedt

Wat maakt kindercentrum Knikkebol zo uniek?

De kinderen worden naar school gebracht en van school gehaald. Op de eigen groep wordt eerst gezamenlijk wat gedronken en gegeten. Daarna kunnen ze kiezen uit tal van activiteiten. Dit varieert van knutselen, buiten spelen, muziek maken en gezelschapsspelletjes doen tot het maken van een mooie voorstelling. Verder kunnen de kinderen deelnemen aan een leuke sport- of spelactiviteit. Maar heerlijk op de bank een boekje lezen of muziek luisteren behoort ook tot de mogelijkheden.

De hoofdlocatie is vrij gelegen met een groot buitenspeelterrein. Deze BSO-groepen hebben we passend ingericht naar leeftijd. Bij BSO 1 staan creatieve activiteiten centraal, BSO 2 is volop spelmateriaal aanwezig met een huishoek, autohoek, e.d. Bij BSO 3 is een bovenbouwgroep gerealiseerd met speelmaterialen, tijdschriften en activiteiten die bij deze leeftijdscategorie aansluit. Door het “Opendeuren beleid” hebben de kinderen de flexibiliteit om op elke groep hun gang te kunnen gaan. Elke groep wordt begeleid door twee pedagogisch medewerkers.

BSO 4 bij Knikkebol dependance is gevestigd in pcbs Durf!. Een gezellige en compacte groep voor 20 kinderen, begeleidt door twee pedagogisch medewerkers. BSO 5 en 6 zijn gevestigd in rk basisschool Regenboog Tochtwaard en biedt opvang voor 33 kinderen onder begeleiding van drie pedagogisch medewerkers. Deze groepen bieden opvang en onderwijs onder één dak. De kinderen zijn de hele dag op één vertrouwde plek. Ze zien dezelfde gezichten, waardoor ze zich er sneller thuis voelen. Er is een intensieve samenwerking tussen school en kinderopvang. En dat komt de ontwikkeling van het kind weer ten goede.

De accommodatie is ruim van opzet. Onze pedagogisch medewerksters maken er ook op deze locatie een gezellige buitenschoolse opvang van met veel evenementen en festiviteiten.

Thema BSO

Op de BSO worden na het tafelmoment activiteiten aangeboden. Om deze activiteiten zo uitdagend mogelijk te maken bieden wij themagerichte activiteiten aan in de leeftijdscategorieën 4+, 6+ en 8+. Wij willen kinderen met een uitdagend dagprogramma, persoonlijke aandacht en variatie in activiteiten de kans geven om te groeien. Roulerend komen de hoofd thema’s in een vier wekelijkse cyclus aan bod.

Met de verschillende thema’s willen wij de brede ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Sport en spel is een dagelijks terugkerend thema, omdat wij bewegen een belangrijk aspect vinden binnen de ontwikkeling van een kind. Daarom zal dit onderdeel dagelijks deel uitmaken van het programma op de BSO.

Uw kind aanmelden bij Knikkebol BSO dependance Durf?

Vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan. Vragen? Wij helpen u graag!

BSO Knikkebol dependance pcbs Durf!
Tochtwaard 22
1824 EZ Alkmaar
072 – 760 00 69

LRK nummer 208660057