Kindercentrum Holderdebolder

Contact

U kunt kindercentrum Holderdebolder telefonisch bereiken via onderstaand telefoonnummer, of via de centrale administratie op 072 - 566 90 28
072 - 520 65 43
Previous slide
Next slide

Rondleiding

Kom gerust eens kijken en kennismaken met ons. Wilt u graag onze vestigingen van binnen zien? Vul hieronder uw gegevens in voor het maken van een afspraak voor een rondleiding of neem contact op met onze Centrale administratie 072 - 566 90 28
Aanvraag rondleiding

Over kindercentrum Holderdebolder

Kindercentrum Holderdebolder biedt dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar en is gevestigd in het centrum van Alkmaar aan de Koornlaan 23, in een monumentaal pand waar ook rk basisschool De Kring gevestigd is. Een prachtig oud gebouw met de sfeer van vroeger. Het pand is volledig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor kinderopvang. De kinderen hebben hier veel uitdagend speelmateriaal en er heerst een gezellige sfeer.

Dagopvang biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar gedurende de gehele dag. Wij bieden opvang in een verticale groep van maximaal 16 kinderen.

Peuteropvang is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar, het moment waarop zij naar school gaan. De peuteropvang is gedurende 4 uur geopend tijdens schoolweken. Wij bieden uw peuter een veilige speelplek én stimuleren de ontwikkeling van uw kind in brede zin.

BSO Holderdebolder bestaat uit 5 gezellige groepen die uit maximaal 22 kinderen bestaan. Elke groep wordt begeleid door twee pedagogisch medewerk(st)ers.

Kindercentrum Holderdebolder biedt

Wat maakt Holderdebolder uniek?

Kindercentrum Holderdebolder is gevestigd in basisschool de kring, waarmee goede afstemming over uw kind is. Hiermee wordt opvang en onderwijs onder één dak geboden. De kinderen zijn de hele dag op één vertrouwde plek. Ze zien dezelfde gezichten, waardoor ze zich er sneller thuis voelen. Er is een intensieve samenwerking tussen school en kinderopvang. En dat komt de ontwikkeling van het kind weer ten goede. Bij Holderdebolder bieden wij dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 en BSO voor kinderen van 4 tot 13 jaar.  Kijk op onze website bij vormen van opvang voor meer informatie over de verschillende vormen van opvang. 

Op de BSO worden de kinderen door onze pedagogisch medewerkers naar school gebracht en van school gehaald, lopend of met onze eigen auto’s. Op de BSO wordt eerst gezamenlijk wat gedronken en gegeten en de kinderen kunnen vertellen wat ze op school gedaan of beleefd hebben. Dagelijks worden er door de pedagogisch medewerk(st)ers één of meerdere activiteiten aangeboden, maar lekker vrij spelen of met een boek op de bank mag ook. Ook worden activiteiten aangeboden in samenwerking met de school. Er worden allerlei activiteiten aangeboden, zoals sport- en spel activiteiten en sociaal culturele activiteiten.

Voor de kinderen beschikt BSO Holderdebolder over een op de leeftijd van de kinderen passend ingericht buitenspeelruimte. Aan de voor- en achterzijde van BSO holderdebolder is een speelplein, daarnaast is er in de directe nabijheid nog een speelveld genaamd het Rozenpark. Deze is gelegen in de directe nabijheid van de BSO en voor kinderen onder begeleiding toegankelijk en veilig bereikbaar.

Rollebol verfen

Soorten opvang

BSO is buitenschoolse opvang en bestaat uit VSO voorschoolse opvang en NSO naschoolse opvang. U bent vrij om zelf combinaties van VSO en NSO samen te stellen per dag. Ook kunt u kiezen voor vakantieopvang en/of opvang op lesroostervrije dagen.

Thema BSO

Op de BSO worden na het tafelmoment activiteiten aangeboden. Om deze activiteiten zo uitdagend mogelijk te maken bieden wij themagerichte activiteiten aan in de leeftijdscategorieën 4+, 6+ en 8+. Wij willen kinderen met een uitdagend dagprogramma, persoonlijke aandacht en variatie in activiteiten de kans geven om te groeien. Roulerend komen de hoofd thema’s in een vier wekelijkse cyclus aan bod.

Met de verschillende thema’s willen wij de brede ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Sport en spel is een dagelijks terugkerend thema, omdat wij bewegen een belangrijk aspect vinden binnen de ontwikkeling van een kind. Daarom zal dit onderdeel dagelijks deel uitmaken van het programma op de BSO.  

Uw kind aanmelden bij kindercentrum Holderdebolder?

Vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan. Vragen? Wij helpen u graag!