Kindercentrum Stoombol

Contact

U kunt kindercentrum Stoombol telefonisch bereiken via onderstaand telefoonnummer, of via de centrale administratie op 072 - 566 90 28
072 - 200 13 43
Vorige slide
Volgende slide

Rondleiding

Kom gerust eens kijken en kennismaken met ons. Wilt u graag onze vestigingen van binnen zien? Vul hieronder uw gegevens in voor het maken van een afspraak voor een rondleiding of neem contact op met onze Centrale administratie 072 - 566 90 28
Aanvraag rondleiding

Over kindercentrum Stoombol

Kindercentrum Stoombol is gevestigd in het centrum van de Spoorbuurt in hartje Alkmaar aan de Snaarmanslaan in het monumentale pand van basisschool Bello. Een prachtig karakteristiek gebouw met een knusse en warme sfeer. Stoombol biedt naast dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. De dagopvang bestaat uit een verticale groep voor 0-4 jarigen, de peuteropvang is voor kinderen van 2-4 jarigen gedurende schoolweken en onder schooltijden, de buitenschoolse opvang biedt opvang voor kinderen vanaf 4 jaar voor en na schooltijd.

Kindercentrum Stoombol biedt

Op de peuteropvang (POA) worden kinderen tijdens schooltijden, opgevangen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De kinderen vermaken zich prima bij ons. Ze leren samen spelen, samen delen en omgaan met regels en afspraken. Ook stimuleren wij de taalontwikkeling door veel met elkaar te praten, verhaaltjes voor te lezen, te vertellen en liedjes te zingen.

Op beide groepen werken wij met het VVE programma Uk&Puk voor een goede aansluiting op de basisschool. Met de stamgroepleiders van basisschool Bello wordt regelmatig overlegd over allerlei activiteiten voor en door de kinderen. De doorstroom van de peutersopvang naar onderwijs wordt besproken, zodat de nieuwe kleuters zich snel op hun gemak voelen.

Rollebol Kinderopvang

Op de buitenschoolse opvang van BSO Stoombol worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar in twee verticale groepen van tezamen maximaal 33 kinderen per dag. De BSO biedt voor en naschoolse opvang, vakantieopvang en opvang bij lesroostervrije dagen. De groepen worden begeleid door enthousiaste en gedreven pedagogisch medewerkers.
Bij BSO StoomBol werken we met thema BSO, een dagelijks terugkerende activiteit. De thema’s sport en spel, natuur en techniek, muziek en theater en kunst en creatief staan centraal. De kinderen worden elke dag weer uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en themagericht te werken. Samen spelen en van elkaar leren staat hoog in het vaandel bij BSO Stoombol.

Iedere groep beschikt over zijn eigen ruimte daarvoor passend ingerichte binnenruimte. Zodra het weer het toelaat maken de kinderen gebruik van de buitenspeelruimte.

Uw kind aanmelden bij kindercentrum Stoombol?

Vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan. Vragen? Wij helpen u graag!

Kindercentrum Stoombol
Snaarmanslaan 19
1815 SB Alkmaar
072 – 2001343

LRK nummer
KDV 317102709
BSO 318902205