Kindercentrum Stuiterbol

Contact

U kunt kindercentrum Stuiterbol telefonisch bereiken via onderstaand telefoonnummer, of via de centrale administratie op 072 - 566 90 28
072 - 540 66 09
Previous slide
Next slide

Rondleiding

Kom gerust eens kijken en kennismaken met ons. Wilt u graag onze vestigingen van binnen zien? Vul hieronder uw gegevens in voor het maken van een afspraak voor een rondleiding of neem contact op met onze Centrale administratie 072 - 566 90 28
Aanvraag rondleiding

Over kindercentrum Stuiterbol

Na schooltijd samen met andere kinderen binnen of buiten spelen en sporten, onder leiding van een instructeur die je goed begeleidt met de sporten die je al kent, maar ook om nieuwe sporten samen te ontdekken? Dat klinkt leuk en is ook leuk!

Rollebol kindercentra biedt een sportieve variant op de al bestaande buitenschoolse opvang: SportBSO Stuiterbol. Onze sport BSO is gevestigd in Sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat en biedt een gevarieerd sport- en spelprogramma speciaal bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder die sport, beweging, spel en buiten zijn erg leuk vinden. Voor de jongste kinderen vanaf 4 jaar is er een aparte groep met speciaal op deze leeftijd afgestemde sport en spelactiviteiten.

Kindercentrum Stuiterbol biedt

SportBSO Stuiterbol

SportBSO Stuiterbol heeft een steeds wisselend aanbod van activiteiten, dat kan variëren met buiten en binnensporten afhankelijk van het weer. Kinderen worden nadrukkelijk niet getraind in één of enkele sporten., daar zijn de verenigingen voor. In samenhang met de sporten die in Alkmaar vanuit de sportclubs worden aangeboden, wordt een continu wisselend sportief aanbod samengesteld. We wisselen dat af met gewone sportieve spellen voor binnen én buiten. SportBSO Stuiterbol beschikt over sporthallen,  zodat we ook bij koud, nat of te warm is ook binnen sportief met elkaar aan de slag blijven gaan. In deze prachtige accommodatie wordt ook Peuteropvang Stuiterbol met Voorschool geboden.

Peuteropvang is kinderopvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar, tijdens schooltijden, in een groep van maximaal 16 kinderen. Het is een prima alternatief voor de bekende peuterspeelzaal. Gediplomeerde pedagogisch medewerksters begeleiden uw kind. Ze knutselen samen, doen spelletjes en spelen buiten. Natuurlijk kent zo’n dag peuteropvang ook rustmomenten.

De peuters hebben een vast dagprogramma, steeds aan de hand van een thema. We zorgen met een VVE programma (voor- en vroeg schoolse educatie), dat uw kind optimaal wordt voorbereid op de gang naar school. We werken met een erkende methode. De kinderen vermaken zich prima bij ons!

Deze vorm van kinderopvang is specifiek voor peuters. We bieden uw peuter een veilige speelplek én stimuleren de ontwikkeling van uw kind in brede zin. De kinderen leren samen spelen, samen delen en omgaan met regeltjes en afspraken. Ook stimuleren wij taalontwikkeling door veel met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren, verhaaltjes voor te lezen, te vertellen en liedjes te zingen. Intussen houden de leidsters de ontwikkeling van uw kind goed in de gaten; denk aan de motorische- en taalontwikkeling, maar ook het leren spelen met andere kinderen. Mocht er op een van deze gebieden extra aandacht nodig zijn spelen de leidsters daar direct op in.

Kortom: Peuteropvang geeft kinderen een unieke mogelijkheid om zich al spelend te ontwikkelen. De basisschool is nu nog maar een kleine stap!

Kijk voor hier voor informatie over Peuteropvang Alkmaar

Wat maakt SportBSO Stuiterbol zo uniek?

De opvang van de jongste kinderen vindt plaats in een eigen groepsruimte binnen de accommodatie van Sportcomplex Oosterhout. De wat oudere kinderen maken gebruik van ruimten van het sportcomplex die we in gemeenschappelijk gebruik hebben met de sportverenigingen. BSO Stuiterbol  heeft 5 ruime groepen voor maximaal 22 kinderen. Er wordt gewerkt met twee leeftijdsgroepen namelijk de Stuitertjes groep 4-6 jaar en de Sporters groep 6 jaar en ouder.

De opvang van de jongste kinderen vindt plaats in een eigen groepsruimte binnen de accommodatie van Sportcomplex Oosterhout. De wat oudere kinderen maken gebruik van ruimten van het sportcomplex die we in gemeenschappelijk gebruik hebben met de sportverenigingen. BSO Stuiterbol  heeft 5 ruime groepen voor maximaal 22 kinderen. Er wordt gewerkt met twee leeftijdsgroepen namelijk de Stuitertjes groep 4-6 jaar en de Sporters groep 6 jaar en ouder.
SportBSO Stuiterbol is bestemd voor kinderen van omliggende scholen in Alkmaar.

Voor wie?
Sport BSO Stuiterbol is voor kinderen vanaf 4 jaar en eindigt zodra uw kind de basisschool verlaat. Vanzelfsprekend is het belangrijkste argument om voor deze vorm van buitenschoolse opvang (BSO) te kiezen het feit dat uw kind er zelf zin in heeft om naar deze sportieve BSO te gaan. Het enige dat wij vragen is inzet, enthousiasme en een sportief outfit. Uw kind kan best eens aangeven dat het die dag niet mee wil doen met het sport- of spelaanbod, maar alles speelt zich wel af rond het sportieve aanbod van die middag.

Begeleiding
De groepsleiding van de Sport BSO werkt vanuit het pedagogische beleid, waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat in combinatie met het bezig zijn met sport. Wij verzorgen buitenschoolse opvang door middel van sport en spel, waarin de kinderen kennis maken met diverse sporten. Het is belangrijk om plezier te krijgen in bewegen. Kinderen worden gestimuleerd en zullen met het uitoefenen van sportactiviteiten groeien in de sociale omgang. We zien dat het mentale en fysieke zelfbeeld bij kinderen wordt ontwikkeld naarmate ze zich intensiever bezighouden op het gebied van sport.
Het grote verschil tussen een sportvereniging en de Sport BSO is dat bij sportverenigingen de focus meer ligt op het sporten en de sportprestatie. Er wordt gezorgd voor een goede ontwikkeling in de sport. De sport zelf is dus het doel. Bij de Sport BSO wordt de sport gebruikt om het kind zich te laten ontwikkelen in zijn of haar sociaal en motorisch functioneren. Hiervoor kunnen wij ook een sportadvies voor uw kind geven als u dat zou willen.

Sport is bij ons het middel om plezier te hebben, je te ontwikkelen en misschien wel verborgen talenten te ontdekken!

Onze groepsleiding is vanzelfsprekend geschoold om kinderen te begeleiden in sport en spel. Hier hoort een vakopleiding in sport, aangevuld met BHV, kinder EHBO en natuurlijk een gedegen pedagogische achtergrond en ervaring bij. Afgestemd op het aantal kinderen zijn er altijd voldoende pedagogisch medewerksters aanwezig.

Aanmelden & Informatie
Wilt u zich aanmelden voor buitenschoolse opvang bij SportBSO Stuiterbol? Gebruik dan het inschrijfformulier of meldt u telefonisch aan bij onze centrale administratie van Rollebol kindercentra via 072 – 566 90 28. Ook kunt u hier meer informatie aanvragen over de andere vormen van opvang die wij bieden.

Als u een vrijblijvend kijkje wilt nemen op een van onze vestigingen is dat natuurlijk mogelijk. Maak daarvoor een afspraak via de centrale administratie met een van onze hoofdleidsters. Zij leiden u graag rond.

Soort opvang sport BSO stuiterbol

BSO is buitenschoolse opvang en bestaat uit VSO voorschoolse opvang en NSO naschoolse opvang. U bent vrij om zelf combinaties van VSO en NSO samen te stellen per dag.

Uw kind aanmelden bij kindercentrum Stuiterbol?

Vul dan het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan. Vragen? Wij helpen u graag!

Kindercentrum Stuiterbol
Vondelstraat 35
1813 AA Alkmaar
072 – 540 66 09

LRK nummer 176145011