Welkom bij BSO Bolleboos

Buitenschoolse opvang in Rk basisschool ’t Baeken

 

BSO Bolleboos biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 t/m 12 jaar. BSO Bolleboos is gesitueerd in het schoolgebouw van basisschool ’t Baeken aan de Faktorij in Alkmaar Noord. Deze school ligt naast kinderdagverblijf en BSO Rollebol. Samen vormen zij IKC ’t Baeken – Rollebol. IKC staat voor Integraal kindcentrum. Hiermee biedt het IKC opvang en onderwijs onder één dak. De kinderen zijn de hele dag op één vertrouwde plek. Ze zien dezelfde gezichten, waardoor ze zich er sneller thuis voelen. Er is een intensieve samenwerking tussen school en kinderopvang. En dat komt de ontwikkeling van het kind weer ten goede.
BSO Bolleboos biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van basisschool ‘t Baeken, maar ook kinderen van andere scholen in Alkmaar Noord kunnen gebruik maken van deze leuke BSO.

Bolleboos biedt:

*Opvang voor 4 – 13 jaar
*Open van 07.00 – 19.00uur

*Opvang en onderwijs onder één dak
*Voor en naschoolse opvang
*Uitdagend aanbod door thema-BSO
*Uitsluitend gediplomeerde medewerkers
*HKZ gecertificeerd

Wat maakt BSO Bolleboos uniek?

BSO Bolleboos bestaat uit vier gezellige groepen. Elke groep heeft een eigentijdse inrichting passend bij de leeftijd van de kinderen. Er is aparte ‘rusthoek’. In deze afgeschermde hoek kunnen de kinderen lekker uitrusten of een boekje lezen. Op de groep vinden activiteiten plaats zoals tekenen, knutselen of spelen in een van de speelhoeken. Ook kunnen de kinderen met constructiemateriaal aan de slag of een gezelschapsspelletje spelen.

De buitenruimte wordt gedeeld met de school. Ook hier kunnen de kinderen gebruik maken van alle voorzieningen die de school biedt waaronder buitenspeelgoed en speeltoestellen.
Naast Bolleboos zijn speelvelden van het park De Groene voet, waar kan worden gevliegerd, gebald of lekker geklommen. Kinderen kunnen tevens gebruik maken van de speeltuin ’t Span. Naschoolse activiteiten worden in samenspraak met de school verzorgd.

Soorten opvang

BSO is buitenschoolse opvang en bestaat uit VSO voorschoolse opvang en NSO naschoolse opvang. U bent vrij om zelf combinaties van VSO en NSO samen te stellen per dag. Ook kunt u kiezen voor vakantieopvang en/of opvang op lesroostervrije dagen.

Locatie:

BSO Bolleboos
Faktorij 123,
1825 HC ALKMAAR
t:  072 5627317
e: info@bso-bolleboos.nl
i:  www.bso-bolleboos.nl

Thema BSO

Op de BSO worden na het tafelmoment activiteiten aangeboden. Om deze activiteiten zo uitdagend mogelijk te maken bieden wij themagerichte activiteiten aan in de leeftijdscategorieën 4+, 6+ en 8+. Wij willen kinderen met een uitdagend dagprogramma, persoonlijke aandacht en variatie in activiteiten de kans geven om te groeien. Roulerend komen de hoofd thema’s in een vier wekelijkse cyclus aan bod. Met de verschillende thema’s willen wij de brede ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Sport en spel is een dagelijks terugkerend thema, omdat wij bewegen een belangrijk aspect vinden binnen de ontwikkeling van een kind. Daarom zal dit onderdeel dagelijks deel uitmaken van het programma op de BSO.

Samenwerkingen

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding