Welkom bij ScoutingBSO KinderBolwerk

Buitenschoolse opvang voor 4-12 jarigen in Alkmaar Noord

logo-scoutingbso-kinderbolwerk-v2

BSO KinderBolwerk is het eerste centrum van Rollebol kindercentra BV in Alkmaar dat buitenschoolse opvang aanbiedt in combinatie met “scouting”. Deze unieke dienstverlening is bedoeld voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd.
BSO KinderBolwerk is gevestigd in het scoutinggebouw van scoutingvereniging Graaf Daron in Alkmaar in een prachtig groen gebied aan de Elgerweg in Alkmaar Noord aan de rand van de Oudieplas. De samenwerking met de scoutingvereniging Graaf Daron maakt het kindercentrum uniek. Het gebouw is omringd met veel ruimte, gras en bomen en biedt kinderen eindeloze mogelijkheden te spelen, te bewegen en zich uit te leven in de frisse buitenlucht. Ook binnen het gebouw zijn genoeg uitdagende ruimten voor diverse activiteiten, zoals tekenen, knutselen of een boekje lezen.

Kinderbolwerk biedt:

*Opvang voor 4 – 13 jaar
*Open van 07.00 – 19.00 uur
*Unieke locatie
*Voor en naschoolse opvang
*Uitdagend aanbod door thema-BSO
*Uitsluitend gediplomeerde medewerkers
*HKZ gecertificeerd

Wat maakt BSO KinderBolwerk zo uniek?

Een omgeving die zorgt voor het opdoen van frisse lucht en nieuwe energie. Door vaak buiten te spelen wordt de creativiteit van de kinderen op een heel ander vlak gestimuleerd. We leggen de nadruk op spelen met natuurlijke materialen in een groene omgeving. Kinderen zijn vaak buiten, maar natuurlijk alleen als het weer het toelaat. Het is een heerlijke omgeving  om te spelen bij prachtig weer. Er wordt buiten gegeten, gedronken, gespeeld, kortom buiten geleefd, zodra het kan. Tijdens slecht weer spelen we binnen in de accommodatie van de Scouting BSO.

De pedagogisch medewerkers brengen en halen de kinderen van scholen uit omringende wijken in Alkmaar, lopend of met onze eigen auto’s. Op de BSO wordt eerst gezamenlijk wat gedronken en gegeten en de kinderen kunnen vertellen wat ze op school gedaan of beleefd hebben. Dagelijks worden er door de pedagogisch medewerk(st)ers één of meerdere activiteiten aangeboden, maar lekker vrij spelen of met een boek op de bank mag ook.

Soorten opvang

BSO is buitenschoolse opvang en bestaat uit VSO voorschoolse opvang en NSO naschoolse opvang. U bent vrij om zelf combinaties van VSO en NSO samen te stellen per dag. Ook kunt u kiezen voor vakantieopvang en/of opvang op lesroostervrije dagen.

Locatie:

ScoutingBSO KinderBolwerk
Elgerweg 103,
1825 KB ALKMAAR
t:  072-7600056
e: info@kinderbolwerk.nl
i:  www.kinderbolwerk.nl

Thema BSO

Op de BSO worden na het tafelmoment activiteiten aangeboden. Om deze activiteiten zo uitdagend mogelijk te maken bieden wij themagerichte activiteiten aan in de leeftijdscategorieën 4+, 6+ en 8+. Wij willen kinderen met een uitdagend dagprogramma, persoonlijke aandacht en variatie in activiteiten de kans geven om te groeien. Roulerend komen de hoofd thema’s in een vier wekelijkse cyclus aan bod.Met de verschillende thema’s willen wij de brede ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Sport en spel is een dagelijks terugkerend thema, omdat wij bewegen een belangrijk aspect vinden binnen de ontwikkeling van een kind. Daarom zal dit onderdeel dagelijks deel uitmaken van het programma op de BSO.  

Inschrijven bij Rollebol kindercentra
Rondleiding