Verzorging van uw kind

Verzorging van uw kind

Bij Rollebol kindercentra zorgen wij voor luiers, babyvoeding, brood, fruit, melk, enzovoort. De kosten zijn opgenomen in het tarief, dat wij als vergoeding vragen. Dit voorkomt dat u zelf luiers of eten mee moet nemen naar het kindercentrum. Indien u speciale wensen heeft met betrekking tot de voeding is het aan te raden contact op te nemen met de coördinator van de groep of met de hoofdleidster. Sommige kinderen hebben een speciaal dieet nodig. Wij dragen er dan zorg voor dat uw kind de juiste voeding krijgt. Onze kindercentra voorzien echter alleen in standaard producten. Speciale of afwijkende voeding (b.v. soja, dieetvoeding) valt buiten het tarief en dient de ouder/verzorger zelf mee te nemen. Standaardvoeding zoals Friso, rijstebloempap en Bambix wordt op de babygroep gegeven. De dreumesen, peuters en drie-plussers krijgen ondermeer fruit, volkoren koekjes, diksap, volkoren brood, melk, vla en yoghurt.

Ook is het mogelijk dat moeders afgekolfde borstvoeding meegeven voor het kind. Werkt u dicht bij het kinderdagverblijf dan is het prima als u zelf borstvoeding komt geven.

Op de Buitenschoolse opvang eten de kinderen na schooltijd gezamenlijk vers fruit en krijgen ze een beker limonade. Ook worden er crackers, maiswafels of ontbijtkoek aangeboden. In schoolvakanties krijgen de kinderen tevens een broodmaaltijd.

Wij vragen u bij plaatsing van uw kind een intakeformulier in te vullen, waarop u kunt aangeven wat uw kind nodig heeft naast of als vervanging van de standaard producten.

Rollebol
Rollebol

Warme maaltijd

Bij alle kindercentra van Rollebol bieden wij de kinderen de mogelijkheid een warme maaltijd te gebruiken. Dit is een groot succes.

Passend binnen het voedingsbeleid is er gekozen om de maaltijden af te nemen bij de organisatie Madaga. De verse maaltijden die zij leveren worden gemaakt conform de richtlijnen gezonde voeding van het Voedingscentrum. In de keuken van Madaga wordt altijd gewerkt met producten van het seizoen. Dit betekent, dat er van menu gewisseld wordt. De maaltijden variëren van aardappelen, groente en vlees tot pastagerechten. Er kan gekozen worden uit vis, rundvlees of kip, er wordt geen varkensvlees gebruikt in het menu. Alle maaltijden worden vers bereid en 2 maal per week bij ons afgeleverd.

Naast het verzorgen van de lunch, fruit en tussendoortjes worden bij de kinderdagverblijven en de BSO’s van Rollebol kindercentra de maaltijdservice aangeboden. De maaltijden worden aan het eind van de middag aan de kinderen geserveerd. Wij zullen regelmatig een zuivelproduct aanbieden na de maaltijd.

De kosten voor één warme maaltijd zijn opgenomen in uw arrangement of komen automatisch op de factuur als u incidenteel een warme maaltijd wenst voor uw kind. In ons planningssysteem zien de pedagogisch medewerkers welke kinderen aan tafel gaan met een warme maaltijd. U kunt het weekmenu altijd zien op de vestiging bij het mededelingenbord.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij de pedagogisch medewerkers van de groepen.

Warme maaltijd mee naar huis

Wij bieden de service om een warme maaltijd vanuit de vestiging mee naar huis te nemen voor thuis. Vraag bij onze Centrale administratie naar de mogelijkheden.