Nieuws

Fijne zomervakantie

Fijne zomervakantie

De vakantie is zo toe aan mij!

Waarom vakantieopvang zo goed is voor uw kind?
Waarom is vakantie zo goed? Er zijn legio argumenten om vakantie te vieren. Even los van alle dagelijkse beslommeringen. Lekker zorgeloos lanterfanten. Iets nieuws ontdekken. Lekker eten, meer bewegen enzovoort. We kiezen bij Rollebol kindercentra voor een uitgekiend programma met speciale actieve vakantie activiteiten of juist uitstapjes naar het strand, klimduin of de kinderboerderij en het bos, waar ook best wat luieren bij mag horen op het strand. Vakantie vieren maakt kinderen gewoonweg gelukkiger, vooral in de zomer. Kinderen maken mooie herinneringen met hun maatjes bij de opvang.

Vakantie vieren bij de BSO’s van Rollebol kindercentra betekent leuke, mooie en fijne dingen ondernemen. Iets nieuws ontdekken en ervaringen opdoen. En juist dat maakt uw kind  gelukkiger. Veel meer dan nieuw speelgoed of een nieuwe App. Daar ben je na verloop van tijd aan gewend. Maar juist dat gezellige dagje samen op het strand, die indrukwekkende tocht door de bossen of dat dagje klimmen of zwemmen met je maatjes blijft hangen in de herinnering. Ongeacht wanneer het was! En juist die mooie, blijvende herinnering is waarom uw kind zo toe bent aan vakantie! Je blijft ervan genieten.

We zorgen dat we ook veel tijd in de buitenlucht doorbrengen Door een verstandige mate van zonlicht krijgen de kinderen een vitamine D boost. Zeker in de zomer. En juist dat zonnetje is goed voor het opgroeiende kind. Niet alleen maakt de zon je gelukkiger en krijg je er een kleurtje van. Ook stimuleert de zon de aanmaak van vitamine D in je body. Die vitamine bestrijdt vermoeidheid en verhoogt weerstand.

Vakantie vieren bij Rollebol kindercentra betekent voor de kinderen ook gepaste afstand nemen van school. Geen haast om op tijd te komen, stilzitten en opletten in de schoolbank. We creëren tijdens de zomervakantie een gevoel dat niets moet. Zoiets van: mañana, mañana. Maar natuurlijk stimuleren we kinderen ook om dingen te doen die we samen leuk vinden. Van helemaal niets, tot boekje lezen, zwemmen, een museum bezoeken of sport en spel. Dat zorgt voor de broodnodige ontspanning en is een belangrijke reden om gebruik te maken van ons vakantie arrangement.

In je vrije tijd kan je even afstand nemen van al je dagelijkse verplichtingen. Zowel letterlijk als figuurlijk. We zorgen met onze pedagogisch medewerksters dat de kinderen door het vakantieprogramma rust en ruimte in het hoofd krijgen. Nieuwe ideeën, inzichten en dergelijke komen dan vanzelf bovendrijven.

Ook is in ons vakantie programma volop aandacht voor beweging. Kinderen bewegen tijdens de sport- en spelactiviteiten ongemerkt vaak meer dan ze thuis zijn. Want, je doet een dagje zwemmen, of wandelen langs het strand, door de bossen. Ongemerkt leg je zo toch wat kilometers af. Niet alleen voel de kinderen zich daardoor fitter, maar het is ook een oppepper voor het humeur. Gecombineerd met uitgekiende voeding zoals veel verse groenten en fruit voelt iedereen tijdens de vakantie al snel stukken gezonder.

Alkmaar is een prachtige stad, maar leven in de wijk betekent ook voor kinderen dat het leven er jachtiger is en het percentage natuur is er minder dan op het platteland. Om aan de stadse drukte te kunnen ontsnappen is een belangrijke reden waarom we uitstapjes maken tijdens onze vakantie arrangementen. Naar een plek waar je veel tijd in de buitenlucht en een mooie, natuurlijke omgeving kunt doorbrengen. Om lekker te spelen, wandelen, sporten enzovoort. Niet alleen werkt dat ontspannend, maar zorgt ook voor een weldadige rust.

Gun uw kind ook een vakantie arrangement bij Rollebol kindercentra. Neem contact op met onze centrale administratie wat de mogelijkheden zijn. Of vraag op de groep naar onze vakantie activiteiten. Wilt u voor uw kind alleen het vakantie arrangement afnemen dan kan dat ook. En fijn dat dit pakket ook onder de kinderopvangtoeslag valt, mooi meegenomen dus. Interesse, bel 072 566 9028 of kijk voor meer info onze site of op de Rollebol App van ons Ouderportaal.

We wensen alle kinderen een  hele fijne zonnige zomervakantie.

Ander nieuws

Kinderyoga bij de BSO

Rollebol Kindercentra wil kinderen de mogelijkheid bieden om de diverse takken van sport via de buitenschoolse opvang te ontdekken. Het aanbieden van zowel uitdagende als rustgevende

Lees verder »

Feestweek bij Rollebol

Het is 03-03-2018 geweest, dus Rollebol bestaat 15 jaar! Dat betekent dat alle vestigingen feestelijk zijn versierd en er staan allerlei leuke activiteiten gepland voor de

Lees verder »

Dag van de leidster

  Vandaag 21 september 2017 gaan we om onze pedagogisch medewerkers van Rollebol kindercentra in de schijnwerpers zetten. Deze themadag gebruiken we om dank te zeggen

Lees verder »