Nieuws

Uitnodiging workshop: Haarvlechten voor vaders

Uitnodiging workshop: Haarvlechten voor vaders
Wat is leuker dan als vader het haar van uw dochter vlechten als ze daarom vraagt?
Exclusief voor vaders van Rollebol kindercentra geeft onze kinderkapster Robin van “Robin Mens kappers” in samenwerking met Rollebol kindercentra een workshop “Haarvlechten voor vaders”.
Afhankelijk van de belangstelling is dat op dinsdag 21 november van 16.00-17.00 uur of woensdag 22 november van 16.00-17.00 uur. Vandaar dat we vragen uw interesse kenbaar te maken via het inschrijfformulier op deze site.
Op de vestigingen kunt u de uitnodigingen zien hangen en ook via onze site en Rollebol Ouderportaal zullen we alle vaders bericht geven.

Inschrijven
Zelf leren vlechten? Kom dan naar de leuke workshop, alle vaders en dochters van Rollebol kindercentra zijn van harte welkom. Maar meldt u tijdig aan via het inschrijfformulier op onze site en maak alvast een reservering.
Als de vaders al wat willen oefenen hebben we hier een korte instructie van onze kinderkapster Robin.
Ook is er op onze site een korte video te zien, waar Robin alvast wat tips geeft bij het vlechten.

Wat heb je nodig om haren in te vlechten?
Als eerste leg je de spullen klaar die je nodig heb voor het kammen en vlechten van het haar. In principe doe je dit op een manier dat je dochter is afgeleid en stil blijft zitten, bijvoorbeeld ’s morgens aan de ontbijttafel zodat ze afgeleid is door het eten en drinken. Wat je kunt gebruiken is:

  • borstel
  • fijne kam, eventueel met ijzeren punt
  • spuitfles met water
  • Stoffen elastiekje

Je gebruikt stoffen elastiekjes, omdat deze het haar minder beschadigen dan een plastic elastiekje. Op de site van Rollebol kindercentra vind je bij video’s een instructie van Robin Mens, waarin ze het een en ander uitlegt.

De voorbereidingen
Als eerste spuit je het haar nat met water, gewoon met water uit de kraan met niets eraan toegevoegd. Doordat je het nat maakt is het makkelijker om door te borstelen en gaat het haar minder snel kapot. Afhankelijk of je één of twee vlechtjes ga maken, scheid je de haren in het midden. Dit keer maak je één vlecht. Bij twee vlechtjes bind je de helft vast terwijl je aan de andere kant werkt.

Invlechten maar
Als je gaat vlechten begin je met het verzamelen van een plukje haar. Je begin niet helemaal vooraan aangezien je dat er vanaf de voorkant niet zo mooi vind uitzien. Begin achter de oren met een scheiding te maken, jouw dochter heeft daar een soort van natuurlijke scheiding die je aanhoudt om een halve cirkel van te maken.

Van deze pluk maak je met twee vingers drie gelijkwaardige plukjes die je in één hand vasthoudt gespreid tussen je vingers.

Met de andere hand pak je een pluk vanaf de zijkant (maakt niet uit links of rechts) en slaat deze over het middelste plukje heen en wordt dus zelf in het midden.

  • Het makkelijkste is om dan het middelste plukje los te laten.
  • Dan begin je aan de andere zijkant en sla je die er overheen naar het midden toe.
  • Na twee keer ga je er plukjes bij pakken vanaf de zijkant. Doe dat met je vingers, dit is vaak net iets makkelijker dan met een kam. Wil je de haren echt strak hebben kun je het ook met een kam doen.
  • Vanaf de zijkant pak je een plukje die je gladstrijkt en combineer je met het plukje dat nu aan de beurt is om naar binnen te brengen. Dit doe je hetzelfde aan de zijkant tot je helemaal beneden bent aangekomen. Dan ga je verder zoals je normaal ook bij een vlecht doet en knoopt op het einde er een elastiekje in.

Er zijn verschillende soorten vlechten. Naast de standaard invlechten zijn er nog veel meer varianten mogelijk.

Meer weten?
Leuk zo’n beschrijving, maar in de praktijk oefenen en het zelf doen is veel beter. Kom dan naar de leuke workshop, alle vaders en dochters van Rollebol kindercentra zijn van harte welkom. Maar meldt u tijdig aan en maak alvast een reservering.

 

Ander nieuws

Kinderyoga bij de BSO

Rollebol Kindercentra wil kinderen de mogelijkheid bieden om de diverse takken van sport via de buitenschoolse opvang te ontdekken. Het aanbieden van zowel uitdagende als rustgevende

Lees verder »

Feestweek bij Rollebol

Het is 03-03-2018 geweest, dus Rollebol bestaat 15 jaar! Dat betekent dat alle vestigingen feestelijk zijn versierd en er staan allerlei leuke activiteiten gepland voor de

Lees verder »

Dag van de leidster

  Vandaag 21 september 2017 gaan we om onze pedagogisch medewerkers van Rollebol kindercentra in de schijnwerpers zetten. Deze themadag gebruiken we om dank te zeggen

Lees verder »