Nieuws

Onrust bij ouders: Belastingdienst stuurt forse naheffing 2014

Bron RTL4 nieuws

De schrik zit er goed in bij duizenden ouders. Ze kregen deze week een brief van de Belastingdienst op de mat met een naheffing van de kinderopvangtoeslag over 2014. De bedragen lopen op tot duizenden euro’s. Maar veel van die naheffingen kloppen helemaal niet, zegt De Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOINK).

Bij de organisatie staat de telefoon vandaag roodgloeiend. Ongeruste ouders melden dat de naheffingen totaal niet kloppen. BOINK vermoedt dat er een fout zit in de software van de Belastingdienst. “Mijn bloed kookt, het is niet de eerste keer dat dit fout is gegaan”, zegt Gjalt Jellesma van BOINK.

Belastingdienst: Niet onze fout
De fout ligt niet bij de Belastingdienst, zegt woordvoerder Herman Opmeer tegen RTL Nieuws. Naar aanleiding van de vele klachten is de Belastingdienst wel in de eigen systemen gaan kijken. Conclusie van de dienst: bij ons zijn geen fouten te zien. Als de naheffingen niet kloppen, dan komt volgens Opmeer doordat kinderopvangorganisaties hun informatie niet goed hebben doorgeven: “Het ligt absoluut niet aan ons systeem. Wij gaan af op informatie van de instellingen. Of daar fouten in zitten, dat kunnen wij niet beoordelen.”

BOINK gelooft daar niets van. “Klinkklare onzin. Het kan niet zo zijn dat al die organisaties per ongeluk dezelfde fout hebben gemaakt,” zegt Jellesma.

In bezwaar gaan? 
De Belastingdienst raadt ouders aan bezwaar tegen de heffing in te dienen. “We kunnen niet zien wat er fout is gegaan, zoals het nu lijkt, is het kloppend.”

Waar Opmeer aanraadt om bezwaar in te dienen, raadt Jellesma dat juist af. “Ik adviseer ouders af te wachten want anders ga je de molen in. De Belastingdienst moet met een maatregel komen om het op te lossen.”

Heb jij ook een onverwachte naheffing Kinderopvangtoeslag 2014 ontvangen en ben je bereid mee te werken aan een verhaal? Mail naar oproep@rtl.nl

Ander nieuws

Kinderyoga bij de BSO

Rollebol Kindercentra wil kinderen de mogelijkheid bieden om de diverse takken van sport via de buitenschoolse opvang te ontdekken. Het aanbieden van zowel uitdagende als rustgevende

Lees verder »

Feestweek bij Rollebol

Het is 03-03-2018 geweest, dus Rollebol bestaat 15 jaar! Dat betekent dat alle vestigingen feestelijk zijn versierd en er staan allerlei leuke activiteiten gepland voor de

Lees verder »

Dag van de leidster

  Vandaag 21 september 2017 gaan we om onze pedagogisch medewerkers van Rollebol kindercentra in de schijnwerpers zetten. Deze themadag gebruiken we om dank te zeggen

Lees verder »