Nieuws

Ouders woedend om foutieve naheffing kinderopslag 2014

Bron: www.kinderopvangtotaal.nl

Ouders zijn woedend omdat ze honderden tot duizenden euro’s moeten terugbetalen van de Belastingdienst. De Belastingdienst zegt dat dit door de kinderopvangorganisaties komt.

Het gaat om een naheffing van de kinderopvangtoeslag van het jaar 2014, die in alle gevallen te zijn gebaseerd op onjuiste informatie. Dit zou komen door een storing in het softwaresysteem waar kindercentra mee werken, aldus Kinderopvang Randstad.
Bij deze organisatie alleen hebben meer dan duizend ouders een brief met de foutieve naheffing ontvangen.

Boze ouders
Ook de Belastingdienst zegt dat de schuld bij de kinderopvang ligt. De kindercentra verwijzen op hun beurt de ouders naar de Belastingdienst, om bezwaar te maken.
Wie er nu precies debet aan de foutieve naheffingen is, is nog onduidelijk. Op Twitter wemelt het van de boze reacties van ouders die twitteren met #kinderopvangtoeslag.

Belangenvereniging voor Ouders van Kinderen in de Kinderopvang & Peuterspeelzalen (BOinK) heeft inmiddels samen met de Belastingdienst een instructie voor ouders opgesteld, om ouders een langdurige bezwaarprocedure te besparen.
De SP in de Tweede Kamer is verbolgen en laat weten dinsdag opheldering te willen van het kabinet tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Rhijja Jansen

Ander nieuws

Kinderyoga bij de BSO

Rollebol Kindercentra wil kinderen de mogelijkheid bieden om de diverse takken van sport via de buitenschoolse opvang te ontdekken. Het aanbieden van zowel uitdagende als rustgevende

Lees verder »

Feestweek bij Rollebol

Het is 03-03-2018 geweest, dus Rollebol bestaat 15 jaar! Dat betekent dat alle vestigingen feestelijk zijn versierd en er staan allerlei leuke activiteiten gepland voor de

Lees verder »

Dag van de leidster

  Vandaag 21 september 2017 gaan we om onze pedagogisch medewerkers van Rollebol kindercentra in de schijnwerpers zetten. Deze themadag gebruiken we om dank te zeggen

Lees verder »